Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Hoe snel is uw website?

 Er is tegenwoordig veel concurrentie op het web. Om het te zien hoeft u alleen maar te zoeken naar een willekeurig product. Je komt tientallen webwinkels tegen die hetzelfde product verkopen, vaak ook voor hetzelfde bedrag. Mocht uw bezoeker gefrustreerd raken op uw website, dan weet die binnen paar klikken wel een alternatief voor uw website te vinden. Het is vaak al lastig om bezoekers op uw website te krijgen en als ze dan door een technisch probleem uw website verlaten zonder de gewenste actie te ondernemen, dan is dat zonde van het geld en tijd die in de website is gestoken. Een van de punten die bezoekers frustreren, is de snelheid van de website.

En Google weet dit ook. Je ziet de laatste tijd dat Google geobsedeerd is door snelheid. Alles moet volgens hun sneller; u ziet dat alles wat ze maken zeer goed scoort op snelheid (Chrome, Android, Gmail, Docs, Maps). Ook uw positie op Google wordt sinds kort beïnvloed door de snelheid waarmee uw website opent. En binnenkort komt Google met een nieuwe dienst om de snelheid van uw website te verbeteren.

De nieuwste dienst van Google heet Page Speed Service en, zoals de naam ook doet vermoeden, is het bedoeld om de pagina’s sneller aan de bezoeker te tonen. Wanneer uw zich aanmeldt voor de dienst en de DNS van uw website verwijst naar de servers van Google, zullen zij de inhoud van uw website naar hun eigen servers kopiëren, uw pagina’s herschrijven, en deze vanaf hun eigen servers aan de bezoekers voorschotelen. Volgens Google kan dit een snelheidswinst opleveren tussen de 25 en 60 procent. De dienst zal in het begin gratis zijn maar later zal ervoor betaald moeten worden. Het is niet bekend hoeveel de dienst zal gaan kosten.

Hoe meet ik de snelheid van mijn website?

Wij raden aan om 2 verschillende metingen uit te voeren om te bepalen of de website wel voldoet aan de eisen. Bij de eerste meting gebruikt u de website Page Speed (ook van Google) om een scan uit te voeren. Deze geeft uw website een score van max. 100 punten. Daarnaast geeft de tool ook aan wat u moet wijzigen om de website te versnellen.

Daarnaast is het ook raadzaam om te kijken hoe uw gebruikers op de snelheid van uw website reageren door deze door hun te laten testen. Want uiteindelijk zijn zij degene die de site zullen gebruiken, niet de zoekmachines.

Wat kan uw website vertragen?

Er zijn zeer veel factoren die de snelheid van uw website nadelig kunnen beïnvloeden. Een enkele van die factoren kunnen zijn:

  • Een slechte hosting
  • Slecht geschreven code
  • Niet geoptimaliseerde afbeeldingen
  • Veel javascript code
  • Onnodig veel http requests

Wat kan ik doen om mijn website sneller te maken?

Ten eerste kunt u controleren of de bovengenoemde punten in orde zijn. Mocht dat niet helpen, dan is het verstandig om een extern bedrijf in te schakelen om dit voor u te controleren. Universal XS biedt een gratis sitescan aan waarbij de conditie van een website op een aantal punten wordt gecontroleerd, waaronder de snelheid.

Conclusie

Het is niet makkelijk om bezoekers op uw website te krijgen. Vaak moet u hier zelfs voor betalen door middel van advertenties. Het is dan ook belangrijk om de bezoekers die u op uw site krijgt, niet te frustreren met punten die u met een kleine inspanning kunt oplossen.

Neem contact op

Vragen?