Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Slim omgaan met smartphones

Hoe en waarom bedrijven moeten inspelen op de laatste ontwikkelingen omtrent smartphones.

Naar het gebruik van smartphones zijn de afgelopen jaren vele onderzoeken gedaan. Over één ding zijn alle onderzoekers het eens: het gebruik ervan neemt de afgelopen jaren explosief toe. Als u goed om u heen kijkt kunt ook u dit niet ontkennen. U ziet overal mensen lopen, zitten en staan met een smartphone in de hand. De moderne mens is niet meer los te denken van zijn of haar smartphone.

Gebruik Mobiel Internet

De figuur hierboven laat zien dat het gebruik van mobiel internet op de mobiele telefoon/smartphone explosief gestegen is.

Even wat cijfers op een rijtje

  • CBS: Het aantal mensen die online gaan met een mobiele telefoon is in een jaar tijd verdubbeld.
  • Performics: 32% van de smartphonegebruikers zoekt vaker met zoekmachines op een smartphone dan op een PC.
  • Google® Research: 79% van de smartphonegebruikers gebruikt de telefoon voor aan winkelen gerelateerde activiteiten en 74% van deze mensen koopt ook daadwerkelijk iets als gevolg van het zoeken naar producten op hun smartphone.

Multiscreening

In ons vorige artikel over multiscreening heeft u ook al kunnen lezen over o.a. het gebruik van smartphones (i.c.m. andere apparaten) . In dat artikel wordt ingegaan op een onderzoek dat Google heeft gedaan naar hoe de apparaten (pc/laptop, tablet, smartphone) naast elkaar gebruikt worden. Google kwam er bijvoorbeeld achter dat veel mensen tijdens het tv kijken vaak informatie opzoeken naar aanleiding van een reclame die ze hebben gezien. Dit bevestigt ook de onderstaande figuur, hierin is te zien dat 46% van de onderzochte groep hun smartphone in ieder geval zo nu en dan gebruikt om naar aanleiding van een advertentie iets over een product op te zoeken. 25% van de onderzochte groep doet dat zelfs regelmatig.

Gebruik Mobiel Internet

 

Mobiele website

Het wordt dan ook steeds meer voor de hand liggend om naast een normale website ook een mobiele website te maken voor bedrijven. Niet alleen omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van smartphones en mobiel internet, maar ook omdat er door smartphone-gebruikers ook daadwerkelijk veel gezocht wordt op internet via smartphones.

Neem bijvoorbeeld bol.com,. bol.com heeft een mooi vormgegeven mobiele website waarop alle producten uit het assortiment te zien zijn. Het is zelfs mogelijk om deze producten te bestellen en om (bijna) alle informatie op te vragen die ook op de normale website staat. Voor bol.com is dit ontzettend functioneel, want mensen kunnen zo altijd en overal hun producten bestellen. In de praktijk werkt het niet alleen zo voor bol.com, maar ook voor andere websites. Er kan snel informatie opgezocht worden, zonder dat dit veel moeite kost.

Bol.com Mobiele Website Bol.com website

Het hebben van een mobiele website heeft veel voordelen, bijvoorbeeld dat de site minder lang hoeft te laden, omdat alleen de voor een smartphone noodzakelijke onderdelen worden geladen. Doordat de site snel laadt, is het ook nog eens goedkoper qua dataverbruik voor zowel gebruiker als bedrijf. Verder hoeft de bezoeker niet eerst in te zoomen voordat hij of zij kan lezen wat er staat. Al met al verbetert de gebruikservaring doordat de website voor smartphonegebruikers ook gemakkelijk te gebruiken is.

Wat betekent dit?

Google zei het al in het artikel ‘The New Multi-Screen World: Understanding Cross-platform Consumer Behaviour’: smartphones zijn de ruggengraat van ons dagelijkse gebruik van schermen. Smartphones worden het vaakst gebruikt en zijn vaak startpunt voor activiteiten op meerdere schermen. Het is volgens Google noodzaak geworden om ‘mobiel te gaan’, oftewel een mobiele website te maken.

We kunnen uit het voorgaande de conclusie trekken dat het een goede toevoeging is om naast een gewone website ook een mobiele website te hebben. Universal XS helpt u graag bij het opzetten van een mobiele website. Hierover kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Aan de verschillende opties wat betreft mobiele websites zullen wij een volgend artikel wijden.

Neem contact op

Vragen?