Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Trends in Webdesign

De wereld van Webdevelopment verandert in een rap tempo, elk jaar is er een aantal trends die overheersen. Ook in 2012 zijn er opvallende trends die wij hier zullen uitleggen en waarvan we voorbeelden zullen laten zien.

Responsive websites

Een trend die sinds 2012 steeds vaker te zien is, is de responsive website. Responsive webdesign houdt in dat je één website bouwt met een layout die zich aanpast aan de grootte van het scherm. Op deze manier is het relatief gemakkelijk en goedkoop om niet alleen voor een PC een website te maken, maar ook voor een tablet en een smartphone. Hieronder een voorbeeld van een responsive website.

Responsive Website Webdevelopment

Universal XS heeft ook ervaring met het maken van responsive websites. Hieronder een voorbeeld van een responsive website die door Universal XS is gemaakt. Zodra de grootte van het scherm wordt verkleind tot het formaat van een smartphone blijven alleen de belangrijkste functies over, namelijk het maken van een reservering en de mogelijkheid tot het opnemen van contact.

Responsive website Webdevelopment

Feest der Lettertypes

Anno 2012 is het een trend om op een webpagina veel verschillende lettertypes naast elkaar te gebruiken. Er zijn op dat gebied ook veel nieuwe mogelijkheden gekomen en is het veel gemakkelijker om eigen, unieke lettertypes in de verschillende browsers werkend te krijgen. Veel websites maken hier dan ook gretig gebruik van. Hieronder een voorbeeld, de website van Cap Living. Links zoals de website er echt uitziet, met verschillende lettertypes, waardoor de website er dynamisch uitziet. Rechts met een standaard lettertype dat over de hele website hetzelfde is.

Cap Living fonts lettertype

 Lange pagina’s

Ook een trend die veel te zien is de laatste tijd is dat er heel veel gescrolled mag worden. De pagina’s zijn ‘extreem’ lang, een voorbeeld hiervan is deze pagina. Ook voor mobiele websites geldt hetzelfde: er mag gescrolled worden. De verwachting is dat dit ook in 2013 een trend zal blijven.

Een trend die hierbij hoort is dat websitemakers steeds creatiever worden wat betreft scrollen. Een voorbeeld daarvan is de website van unfold.no, naarmate je op die website verder naar beneden scrollt is er steeds meer te zien en komt er van alles voorbij. Een website waarop dit ook het geval is, is die van TamTam.

Wit en witruimte

Dit is een trend die geïntroduceerd is door Apple. Apple heeft een erg strakke website met erg veel witruimte. Veel websites hebben die trend gevolgd, zoals tweakers.net, waarvan hieronder een voorbeeld te zien is.

Grote headers

Tegenwoordig worden er ook veel grote headers gebruikt die gelijk de aandacht trekken. Vooral veel sites die producten of diensten aanbieden, gebruiken grote headers, omdat zo gelijk duidelijk gemaakt kan worden om welk product of welke dienst het gaat. Zoals hieronder te zien is wordt op de website van de Online Reputatiemonitor ook een grote header gebruikt.

Online Reputatiemonitor Header

De voorgenoemde trends waren de grootste trends in 2012, de meesten hiervan zullen in 2013 aanhouden. Wilt u een hypermoderne website waarin (een aantal van) deze trends verwerkt zijn? Neem dan contact op met Universal XS! Meer informatie over wat wij aanbieden op het gebied van webontwikkeling vindt u hier.

Neem contact op

Vragen?