Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Video marketing

Met 800.000 bezoekers per dag is YouTube na Google de populairste zoekmachine van de wereld. Steeds meer bedrijven plaatsen dan ook productvideo’s op YouTube. Dit hoeven natuurlijk geen professionele opnamen te worden in een studio, want het hoofddoel van een video moet zijn dat het leuk is om naar te kijken zodat de klant op een plezierige manier in contact wordt gebracht met uw bedrijf.

Anno 2013 is video een ‘hot-item’ onder marketeers en worden YouTube filmpjes ook opgenomen in de zoekresultaten van Google. Universal XS nam de proef op de som en zocht in Google op de combinatie ‘parketvloer leggen’.

Video Marketing in Google

Tussen alle zoekmachine-geoptimaliseerde websites en AdWords reclames valt al snel het YouTube filmpje op, een bedrijf laat in deze video simpelweg zien hoe een vloer het beste kan worden gelegd. Met inmiddels bijna 3800 views kunnen we spreken van een succesvolle video welke goedkoper is dan betaald adverteren. Plaats uiteraard een link naar de website bij het filmpje en vermeld de contactgegevens, hierdoor kan een potentiele klant snel contact opnemen.

De positie van een YouTube video wordt mede bepaald door de omschrijving die bij het filmpje kan worden geplaatst, draag er zorg voor dat de belangrijkste zoekwoorden in deze beschrijving staan. Let er wel op dat de tekst nog wel voor ‘mensen’ moet geschreven zijn. Als laatste willen we u meegeven dat het plaatsen van een productvideo op de productpagina een zeer verkoop stimulerende werking heeft.

Tip: plaats de video ook op Vimeo.com voor een nog beter SEO effect!

Neem contact op

Vragen?