Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Waarom WordPress?

Het is tegenwoordig voor een bedrijf bijna ondenkbaar om geen website te hebben. Ook voor particulieren is het hebben van een website tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Universal XS gebruikt voor het maken van websites hoofdzakelijk WordPress. WordPress is een van de bekendste contentmanagementsystemen (CMS). Met een CMS kunt u een website maken en beheren. In dit artikel zullen wij toelichten waarom wij vooral WordPress gebruiken.

“Famous five minute installation”

Een zeer belangrijke reden voor Universal XS om WordPress te gebruiken is dat WordPress gemakkelijk te installeren is, dit wordt op internet ook wel “the famous five minute installation” genoemd. Er hoeft dus niet veel tijd besteed te worden aan het installeren, maar men kan meteen aan de slag met de inhoud van de website.

Opensource

Ook niet geheel onbelangrijk: WordPress is gratis, omdat het een opensourcesysteem is. Dat wil zeggen dat de broncode vrijelijk te bewerken is en dat er in principe geen licentiekosten aan verbonden zijn. Daarnaast heeft WordPress een flinke achterban van vrijwilligers en daardoor zijn er regelmatig updates.

Gemakkelijk te leren

Het is belangrijk om uw website regelmatig een update te geven in de vorm van bijvoorbeeld een blog, artikel of een nieuwe pagina. Met WordPress is dit gemakkelijk te realiseren. Voor iemand die nieuw is in de wereld van websites is het een gemakkelijk te begrijpen systeem, omdat verstand hebben van lastige programmeertalen en codes niet nodig is. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot andere contentmanagementsystemen als Joomla!, waarvoor meer expertise nodig is. Tekstinvoer is in Joomla! even eenvoudig als in WordPress, maar bijvoorbeeld het invoegen van een foto is veel ingewikkelder.

Zoekmachinevriendelijk

Met WordPress is het gemakkelijk om een pagina zoekmachinevriendelijk te maken. Voor Google is het bijvoorbeeld beter om een pagina te hebben die ‘bedrijf.nl/contact/’ heet dan ‘bedrijf.nl/?p=123’.  In WordPress is het gemakkelijk om wijzigingen aan te brengen in de link, dat is te zien in het plaatje hieronder.

Daarnaast is het bij het bewerken van pagina’s goed mogelijk om paragrafen en (sub)kopjes te gebruiken, ook hierdoor scoort een pagina beter in Google.

Elk voordeel heb zijn nadeel

Naast voordelen heeft WordPress natuurlijk ook een aantal nadelen waar wij ons van bewust zijn. Een nadeel van WordPress is bijvoorbeeld dat het niet erg geschikt is voor grote, ingewikkelde websites. Toch hoeft dit niet altijd slecht te zijn, want de website van ‘The Voice of Holland’ is ook met WordPress gemaakt en daar is, zoals op het plaatje hieronder te zien is, genoeg op te zien en te doen.

The Voice of Holland WordPress

Daarnaast bent u als u WordPress gebruikt vaak afhankelijk van plugins en het vinden van goede plugins kan soms lastig zijn. Een plugin kan (beveiligings)fouten bevatten, waardoor een website onveilig kan worden. Sommige plugins worden niet meer onderhouden waardoor beveiligingsfouten niet verholpen worden of waardoor ze niet meer samenwerken met nieuwe versies van WordPress. Als dat het geval is moet er een andere plugin gezocht worden of de plugin moet herschreven worden, dit kost tijd, mogelijk geld en bovendien programmeerervaring.

Ten slotte is het met WordPress lastig om een meertalige website op te zetten, want ook daar is een plugin voor nodig. Er zijn een paar plugins voor het maken van een meertalige website, maar vaak is het makkelijker om een kopie van de website op een ander domein neer te zetten en die te vertalen dan om een website in twee talen aan te bieden.

WordPress is de beste!

Ondanks deze nadelen willen wij de conclusie trekken dat WordPress in de meeste gevallen het beste systeem is om een website mee te bouwen. Om te voorkomen dat u zelf in de knoei komt met slechte plugins e.d. kunt u natuurlijk de hulp inschakelen van Universal XS. Ons team van programmeurs heeft jarenlange ervaring met WordPress en kent WordPress daardoor door en door. We weten welke plugins we veilig en goed kunnen gebruiken en ook kunnen we WordPress volledig volgens uw wensen implementeren. Dit wil zeggen dat we templates voor u kunnen aanpassen of zelfs een heel nieuw template kunnen ontwerpen.

Sinds kort biedt Universal XS een aantal pakketten voor WordPresswebsites aan. U kunt al vanaf €295,- een WordPresswebsite door ons laten maken. Bij het opzetten van een WordPresswebsite zijn uw wensen de rode draad waaraan wij vasthouden. Meer informatie daarover vindt u hier. Ook kunt u contact opnemen met ons via de contactgegevens die rechts bovenaan de pagina staan.

Neem contact op

Vragen?