Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Gevolgen van social media voor online imago

Onlangs kwam in het nieuws dat scholieren social media gebruiken om lijsten te versturen van makkelijk te versieren meisjes, de zogenaamde “bangalijsten”. Dit laat duidelijk zien dat (jonge) mensen slecht omgaan met social media. Universal XS kan dit alleen maar beamen en ziet de laatste tijd de aanvragen voor het opschonen van het persoonlijk imago hand over hand toenemen.

Universal XS is al sinds 2006 bezig voor haar klanten het online imago te monitoren en wanneer nodig te verbeteren. Daarbij ging het voorheen met name om de vermeldingen van bedrijven in de zoekresultaten. Immers, het is voor ontevreden klanten zeer eenvoudig om op een forum, een weblog of een website een (al dan niet terecht) negatief bericht over een bedrijf achter te laten, zonder dat daar door het bedrijf invloed op uitgeoefend kan worden.

Dit probleem strekte zich al snel verder dan bedrijven, want natuurlijk bleven privépersonen ook niet ongemoeid. Aanvankelijk waren dit de beter bedeelde mensen, waarover werd geschreven in verschillende online kanalen. Echter, met de komst van social media geven de mensen zich steeds meer bloot en geven ze zich over aan hun online vrienden. Op Facebook, bijvoorbeeld, kunnen je vrienden foto’s van je plaatsen en je op een bepaalde manier omschrijven, wat vervolgens in een sollicitatiegesprek moet worden uitgelegd.

Universal XS ziet duidelijk de effecten van het gebruik van social media, want de laatste maanden nemen personen die hun foto’s, filmpjes of diepste ontboezemingen op Hyves of Facebook hebben geplaatst en deze vervolgens in Google zien opduiken steeds vaker contact op om deze verwijderd te krijgen.

Daarom lanceert Universal XS binnenkort twee nieuwe online reputatiemanagement-diensten gericht op privépersonen, namelijk UXS Monitor en UXS Privacy. De eerste dienst is erop gericht te monitoren wat er over een privépersoon op internet wordt gezegd en daar maandelijks over te rapporteren en eventueel bij te sturen. Middels de tweede dienst verwijdert Universal XS alle persoonlijke data van social media-kanalen als Hyves en Facebook. Met deze diensten wil Universal XS ervoor zorgen dat ook mensen met een kleine beurs zich online van hun beste kant laten zien.

Wilt u weten hoe we uw online imago kunnen verbeteren? Vult u dan onderstaand formulier in!

Neem contact op

Vragen?