Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Google Shopping nu ook beschikbaar in Nederland

Sinds 3 mei is Google Shopping beschikbaar in Nederland. Google shopping biedt voor webshop eigenaren interessante kansen om hun producten op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een nieuw product van Google met als doel online shoppers en aanbieders dichter bij elkaar brengen. Voor de gebruiker wordt het hierdoor mogelijk om op een snelle en gemakkelijke manier producten met elkaar te vergelijken en daarbij de winkel te vinden waar het product te koop is. Google Shopping moet hiermee de vervanger worden van de vele vergelijkingssites.

Meer Bezoekers in uw webwinkel?

Wanneer producten zijn aangemeld bij Google Shopping zullen deze in elk geval verschijnen op de speciale pagina van Google Shopping. Universal XS nam de proef op de som en zocht in Google Shopping op het woord ‘glasvezel’.

Voorbeeld Google Shoppingl

Het eerste wat opvalt is dat de Adwords advertenties ook worden getoond in Google Shopping, goed nieuws dus voor de adverteerders omdat deze ook hier bovenaan komen te staan zonder extra kosten. De verwachting is dat via de Google Shopping pagina u niet ineens een enorme extra stroom aan bezoekers hoeft te verwachten omdat Google Shopping eerst bekendheid zal moeten vergaren alvorens mensen het echt gaan gebruiken.

Google Shopping

Het is echter ook mogelijk dat producten uit Google Shopping in de ‘standaard’ zoekmachine resultaten terechtkomen. Universal XS nam wederom de proef op de som en zocht nogmaals op ‘glasvezel’ in de oude vertrouwde Google zoekmachine. Bingo! Google toont winkelresultaten voor glasvezel in de gewone zoekmachine resultaten. Het eerste wat opvalt is dat dit resultaat een andere opmaak heeft, en zelfs een afbeelding bevat. Deze resultaten zullen dus enorm in het oog springen, daarnaast staan deze resultaten ook nog eens op pagina 1 van Google. Omdat Google de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is zullen deze resultaten waarschijnlijk wel gaan zorgen voor meer bezoekers, maar dan moet jouw product daar natuurlijk wel tussen staan!

Gratis deelnemen aan Google Shopping?

Online winkeliers kunnen zich gratis aanmelden via het Google Merchant Center en met behulp van een productfeed producten toevoegen aan Google Shopping. De feed van de aanbieders moet echter wel voldoen aan de eisen die Google hieraan heeft gesteld.

Mogelijkheden AdWords

Retailers die adverteren via Google AdWords hebben de mogelijkheid hun product feed tevens in te zetten voor hun AdWords campagnes. In Nederland kan dit momenteel alleen nog maar via Ad extenties. Hiervoor dient een adverteerder zijn of haar Google Merchant Center account te koppelen aan het Google AdWords account middels het client id.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Google Shopping? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op

Vragen?