Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Website optimalisatie voor mobiele apparaten

universalxs-mobiele-websites

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiel apparaat met internet connectie, hierbij kun je denken aan een smartphone of een tablet zoals bijvoorbeeld de populaire iPad. Daarom is het belangrijk om je website te optimaliseren voor mobiele apparaten.

Waarom optimalisatie voor mobiele apparaten?

Doordat mobiele apparaten vaak over een tragere internet verbinding beschikken, en over een kleiner scherm hebben gewone websites vaak lange laadtijden en vallen delen van de tekst buiten het scherm. Daarom is het belangrijk om niet te veel afbeeldingen te gebruiken, en dat de teksten kort en krachtig zijn.

Universal XS en mobiele apparaten

Bij Universal XS maken wij vaak gebruik van het .mobi domein.  Op deze domeinnaam optimaliseren wij een website voor kleinere schermen en zorgen wij voor kortere laadtijden. Hiermee wordt ook een extra resultaat voor zoekmachines gecreëerd wat goed is voor de online reputatie van een bedrijf.

Top websites, top mobiele sites?

Uit onderzoek van Blaze, consultant voor mobiele optimalisatie blijkt dat veel websites uit de Alexia top 500 hun website niet hebben geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Uit dit onderzoek blijkt ondermeer dat minder dan de helft (slechts 40 procent) van deze websites hun site voor het gebruik van smartphones hebben geoptimaliseerd. Gemiddeld gezien zijn de top  websites het meeste aangepast voor iOS apparaten (iPhone, iPad), 42 procent. Voor Android telefoons ligt dit op iets minder, namelijk 38 procent. Het is opvallend dat niet al deze top websites gebruik maken van mobiele websites. Een reden hiervoor kan zijn dat deze websites gebruik maken van mobiele applicaties. Groot nadeel hiervan is echter dat deze voor elk platform opnieuw ontwikkelt moeten worden.

Interesse in een mobiele website?

Indien u zelf interesse heeft in een mobiele website dan bent u bij Universal XS aan het juiste adres. Onze deskundige medewerkers hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van mobiele websites. Meer informatie aanvragen kan via het contactformulier.

Neem contact op

Vragen?