Reputatie GarantieWees bewust van uw online reputatie, meld u aan op reputatiegarantie.nl! Maak GRATIS gebruik van de Online Reputatiemonitor.

Geschiedenis

Universal XS opende haar deuren in 2004 als hosting en webdevelopment bedrijf aan de Leidsegracht in Amsterdam. Hoewel er een mooie website was gebouwd, bleven de bezoekers in eerste instantie uit. Er moest dus worden gewerkt aan zoekmachine optimalisatie, iets dat destijds nog in de kinderschoenen stond en niet bereikbaar was voor het MKB. Als gevolg hiervan ontstond het idee om ook dit als dienst aan te gaan bieden. In pakketvorm, zodat de kosten gespreid konden worden.

Samenwerkingen

Al snel bleek dit laatste een groot succes en kwam de focus steeds meer op zoekmachine optimalisatie te liggen. Het succes ontging ook corporate bedrijven niet en al snel werden er samenwerkingen gesloten met de Rabobank en KPN. Samenwerkingen waaruit tot op de dag van vandaag nog steeds klanten voortkomen.

Uitbreiding

In 2006 bereikte Universal XS het punt dat het uit haar jasje groeide en verhuisde het naar het Amstel Business Park. Met het toenemen van het bedrijf nam ook de professionalisering toe en eind 2006 werd Universal XS geaccrediteerd met de titel Google Qualified Company en ging het bedrijf zich meer richten op conversiegerichte AdWords-campagnes.

PR Online

Tegelijkertijd ontstond ook de vraag om juist zoekmachine resultaten te verwijderen en zo ontstond de eerste versie van PR Online, een online reputatiemanagement product, ook wel ontgooglen genoemd.
In 2007 besloot Universal XS zich ook op de internationale markt te begeven en met kantoren in Düsseldorf, Londen en Parijs is het inmiddels in meerdere Europese landen vertegenwoordigd. Op het gebied van webdevelopment stond Universal XS ook niet stil en inmiddels biedt het websites op basis van open-source CMS’sen, social media integratie, mobiele websites en mobile apps aan.

Groningen

In augustus 2010 werd er een kantoor geopend in Groningen, met nieuwe professionals op het gebied van zoekmachine marketing, online reputatiemanagement en hosting. Daardoor kunnen we met recht zeggen dat Universal XS inmiddels een compleet geïntegreerde aanpak kan bieden.

Neem contact op

Vragen?