Universal XS is gespecialiseerd op het gebied van content ontwikkeling, Public Relations, reputatie management, communicatie en activatie. Met een online focus bedienen we bedrijven board members en ondernemers vanuit ons kantoor in Amsterdam. Ons netwerk van specialisten bestaat uit communicatieadviseurs, copywriters, search-engine specialisten en content- en distributiepartners.

Wij weten hoe de online wereld er uit ziet en hoe snel deze verandert. En hoe online communicatie een positief effect kan hebben op uw positie in de markt en hoe uw reputatie naar uw klanten, business partners en zelfs eigen personeel structureel versterkt kan worden.

Waarom online PR?

Waar traditionele (massa)communicatie vaak leidt tot langdurige (en dure!) trajecten, is het resultaat vaak onzichtbaar en onmeetbaar. Dat is in de huidige maatschappij ondenkbaar. Bij Universal XS bereiken we met relevante content snel en effectief uw doel en kunnen we op basis van 24/7 beschikbare data en resultaten continu bijsturen zodat u verzekerd bent van impact in, en maximale engagement met uw doelgroep(en).
Daarnaast monitoren we op dagelijkse basis online reacties en tegenberichten op onze gecreërde nieuwswaarde en spelen daar met onze gepatenteerde (?) methodieken op in, zodat uw goede reputatie altijd gewaarborgd blijft. En uw boodschap altijd onaangetast uw doelgroep bereikt.

Wie is Univeral XS?

Universal XS is hét initiatief van de LNDS Reputation group waar ook White Canvas® onderdeel van uitmaakt – al bijna 15 jaar de autoriteit op reputatie management, privacy regelgeving en risk management. Universal XS weet vanuit het DNA als geen ander hoe het bouwen en beschermen van reputaties en het verspreiden van relevante en impactvolle content en nieuwswaarde over mensen en bedrijven in de praktijk kan bijdragen aan een succesvolle en onbezorgde positie in de markt waarin onze klanten opereren. Door het overbrengen van de juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste doelgroep.

Wat biedt Univeral XS?

Wij denken en werken onafhankelijk. Zo kan een reputatie-aanpak leiden tot een (online) PR offensief, een gewenste autoriteitspositie behoeft wellicht een activatie-aanpak waarbij interessegroepen daadwerkelijk zelf in contact komt met uw merk en bedrijf. Altijd vanuit pragmatische marktinzichten en behoeften vanuit de markt. Wel met ondernemerschap en visie, niet vanuit zware strategische rapporten.

Ons brede netwerk aan onafhankelijke specialisten brengt binnen elke gewenste expertise een kansrijke aanpak, nauw aansluitend op uw behoefte. Via een intake en een eerste vrijblijvend gesprek, stippelen we een plan uit met de hoogste slagingskans tegen het beschikbare budget.

Van diepgaande storytelling of een content platform, tot stakeholders communicatie of juist blogs of online events, Universal XS weet wat werkt. Ook al is niet elk nieuws even positief, wij brengen het vanuit visie en doel.

Een keur uit onze projecten en werkzaamheden:

Storytelling en content creatie
Een goed verhaal raakt in het hart. Niet een vluchtige boodschap maar een weloverwogen uitleg draagt bij aan het overbrengen van de betekenis van een bedrijf in de markt – ‘Wie zijn we nou echt en waarom doen we wat we doen?’. Bovendien, ‘het verhaal’ vormt veelal een juist fundament voor het creëren van content voor een lange termiijn verdieping en bewijsvoering van de boodschap.

Communities, platforms en activatie
De traditionele mediadoelgroep bestaat nauwelijks meer en kan dus niet meer integraal bereikt worden. Gefragmenteerde interessegroepen zijn eigenlijk de nieuwe doelgroep. Een community draagt bij aan betrokkenheid van deze interessegroepen – hoe klein of hoe groot ze ook zijn. Ergens onderdeel van uit maken creëert ambassadeurs en zorgt voor continue engagement. Activatie draagt bij aan het daadwerkelijk in beweging krijgen van dezelfde groepen, een community of een mediaplatform als uitvalsbasis draagt aan bij aan het snel mobiliseren van mensen met gelijke interesses.

Product introducties
Gericht introducties via een uitgedachte tactiek zorgt impact binnen de doelgroep. Door bijvoorbeeld een exclusieve introductie of juist een breed activerende ‘trail’ van een nieuw product. Universal XS weet welke introductie-aanpak het beste werkt en verzorgt de communicatie er van.

Interne communicatie en personal branding
Kent u eigen personeel u goed genoeg en wat is uw reputatie? Hoe is uw ‘persoonlijk merk er aan toe? Allemaal vragen waar niet altijd bij stil gestaan wordt in de waan van de dag. Wij weten vanuit onze expertise, hoe uw eigen positie en aanzien versterkt kan worden.

Public Relations met een online uitgangspunt

  • Online events als webinars en online presentaties
  • Media coaching en training
  • Corporate PR en crisis berichtgeving

Onze partners

Een impactvolle boodschap kan niet zonder impactvolle en juist getargette distributie. Hoe komt uw boodschap anders bij uw doelgroep aan? En via welk online kanaal? Universal XS werkt met gerenommeerde partners voor het ontwikkelen en distribueren van uw content of berichtgeving. Zo weten we altijd zeker dat uw boodschap ook daadwerkelijk aan komt bij de persoon, media-partij of instantie die gezamenlijk zorgvuldig gekozen is.

Daarbij is meetbaarheid een absolute randvoorwaarde. Onze distributiepartners kunnen real time informatie verstrekken over bereik, impact en engagement. Zo is bijsturing ook op elk moment mogelijk.

Wij werken uitsluitend met partners, die allen hun sporen verdiend hebben in content ontwikkeling, Public Relations en in brand activation.

Privacy management als toegevoegde waarde

Van huis uit is Universal XS voorvechter van reputatie- en privacy bescherming in de breedste zin van het woord. Vanuit elke mogelijkheid belichten we in opdracht van cliënten en van onszelf steeds een privacy thema, relevant voor het moment en doelgroep.

Gaat u bijvoorbeeld op reis naar censuurgevoeldige gebieden als het nabije oosten en verre oosten?
Of bent u regelmatig in de Verenigde Staten? Dan is het goed te weten dat uw online gedrag van directe invloed kan zijn op uw privacy status. Met alle gevolgen van dien voor uw reputatie. Via content en thema’s dragen wij bij aan een hogere awareness met betrekking tot privacy.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De LNDS Reputation Group en haar werkmaatschappijen zijn lid van het Online Reputatie Management Instituut (ORMI), een branche-organisatie gericht op het waarborgen van kwaliteit en eigen reputatie van haar leden. ORMI toetst, controleert en reguleert, zodat elk aangesloten lid professionaliteit, privacy en integriteit biedt. Daarnaast is ORMI een platform ter bevordering van de branche, voor het uitwisselen van methodieken en ervaringen zodat de branche mee-innoveert met de online ontwikkelingen. Ook is ORMI gesprekspartner voor overheden en instanties op het gebied van privacy wetgeving en social media- en search engine-reguleringen.

Overige diensten

Voor juridische begeleiding werkt u het beste met privacy lawyers van JACKSON VANDERBILT. Zij helpen bedrijven en individuen in het juridische proces op het gebied van search engine regels en overtredingen.

Ja, ik wil PR Online

Ja, ik wil meer informatie!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.